NAVODILA IN PRIPOROČILA ZA VARNO VADBO V ČASU EPIDEMIJE v PLESNEM KLUBU JASMIN

Navodila in priporočila so namenjena strankam in osebju, v času epidemije COVID-19, ki se udeležujejo aktivnosti v organizaciji športnega Plesnega kluba Jasmin.

Virus SARS-CoV-2, ki povzroča COVID-19, se med ljudmi širi kapljično s kašljanjem, kihanjem, s tesnimi stiki ali preko onesnažene površine. Nahaja se lahko tudi v aerosolu v bližini okuženega uporabnika. Virus SARS-CoV-2 v telo vstopa preko nosne, ustne in očesne sluznice, zaradi česar je potrebno dosledno upoštevati ukrepe za preprečevanja kapljične in kontaktne okužbe.

Najpomembnejši so ukrepi higiene rok, kašlja, vzdrževanje ustrezne razdalje med osebami (vsaj 2 m) ter razkuževanje površin.

Pripravljena so navodila o preprečevanju prenosa okužbe, uporabi priporočene osebne varovalne opreme ter rekvizitov za vadbo in želimo, da se jih dosledno držite.

1. Vstop v PK Jasmin bo omogočen le zdravim članom športnega kluba.

  • Plesalci ne hodijo na treninge, če imajo znake akutne okužbe dihal (npr. izcedek iz nosu, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah…).
  • Plesalci ne hodijo na treninge, če živijo z osebo s potrjeno boleznijo COVID-19, ali jim je bila zaradi tesnega stika z bolnikom s COVID-19 (doma ali drugje) odrejena karantena.
  • V primeru, da plesalec med treningom začuti začetne znake okužbe dihal (npr. izcedek iz nosu, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana telesna temperature) takoj obvesti trenerja in upošteva njegova navodila.
  • V primeru, da plesalec zboli, ostane doma in o tem starši takoj obvestijo trenerja.

2. Vstopajte posamezno in ves čas držite varnostno razdaljo  (v salonu 1,5 m, v dvorani 2 m), obvezna je uporaba zaščitne maske za vse od 12 -ega late dalje

  • Vsi (plesalci in trenerji) si naj pred vstopom v plesni center nadenejo obrazno masko in jo nosijo vse do pričetka treninga, ko jo pospravijo v svojo torbo. Takoj po končanem treningu si naj vsi nadenejo obrazno masko in jo nosijo vse dokler ne zapustijo plesnega centra.
  • Starši/skrbniki in druge osebe, ki niso neposredno udeležene v proces treninga, nimajo vstopa v Plesni klub Jasmin.

3. Ob vstopu, si najprej razkužite roke, potem pa se po prejetih navodilih s strani odgovorne osebe izkažete z osebnim dokumentom ter vpišete v seznam vadečih in iz polnite vprašalnik o vašem zdravstvenem stanju oz. izpolnite vprašalnik ter ga pošljete na plesniklub.jasmin@gmail.com. (v prilogi)

4. V kolikor vas sili na kašelj ali kihanje storite to v notranjo stran komolca in komolec takoj dezinficirajte.

5. Zelo pomembno je, da pred vadbo med vadbo in po vadbi vseskozi držite varnostno razdaljo, ki naj znaša vsaj 2m.

6. Na vadbo pridite v športni opremi, saj uporaba garderobnih prostorov še ne bo omogočena. Prinesite si svojo flaško z vodo, brisačo ter podlogo.

7. Po zaključku vsake vadbe bo vsaj 15 minut premora pred začetkom naslednje vadbe, da ne pride do nepotrebnih kontaktov med vadečimi in da bo lahko osebje razkužilo vso opremo in rekvizite.

8. Na trening prihajate 5 minut pred pričetkom vadbe. Starši otroke počakajo zunaj pred studiem. Po koncu vadbe trener preda otroke staršem.

9. Plesalci si doma pripravijo zadostno količino pijače, ki jo prinesejo s seboj v svoji steklenički/bidonu, in pospravljeno v torbi. Le te, kot tudi telefone in drugo, si plesalci med seboj ne smejo izmenjevati. Pitje v sanitarijah ni dovoljeno!

  • Starši/skrbniki podrobno razložijo navodila svojemu otroku. V primeru težav in nejasnosti, vam je na voljo trener.
  • Da bomo lahko zagotovili kar se da dobre in varne pogoje za trening, je nujno, da starši/skrbniki in plesalci dosledno upoštevajo navodila trenerjev in ostalih klubskih delavcev.
  • Starš/skrbnik mora podpisati izjavo, da je seznanjen z navodili o izvajanju treningov, in podpisano izjavo poslati na plesniklub.jasmin@gmail.com do pričetka treningov. Plesalec, ki izjave ne bo imel podpisane, se ne bo mogel udeležiti treninga (v prilogi).

Plesni klub Jasmin odpiramo pod strogimi ukrepi, ki jih bomo dosledno izvajali, zato od vas pričakujemo, da nam pomagate skrbeti za zdravje vseh udeležencev in ekipe zaposlenih.

V Kočevju, 17. 9. 2020
Pripravila:
Jasmina Arko
Predsednica PK Jasmin

.